#mylife: Prve nedelje škole, 40°, kuvarica u pokušaju...

By Anja Miii - петак, септембар 18, 2015

I tako, odlučih da danas umesto (krcatim) autobusom u 13:15, dođem onim u 13:30, nadajući se da u njemu ima manje đaka, ali ispade isto (ili još gore). Dovukla sam se do kuće, bacila torbu i odjednom mi je sinulo da je danas PETAK. Oh, konačno! Istini za volju, ova nedelja mi je, isto kao i prethodne dve, prebrzo prošla! Međutim, vrućine me dovode do ludila. Nikada se do sada nije dešavalo da u septembru temperatura bude i do 40 stepeni. Kada je škola u pitanju, ove tri nedelje su u svakom smislu bile opuštene. Odlučih da vam ih malo prepričam, jer već od sledeće počinje ludilo učenja, pa se verovatno, sem moje glave u knjizi po ceo dan, neće ništa interesantno dešavati. Spremite kaficu i čaj, pa kao i ja, ovaj dan iskoristite za pisanje, čitanje blogova ili časopisa, ili možda za nadoknadu neaktivnosti na društvenim mrežama... vikend je ispred nas!


Po prvi put mi se dešava da mi glava pada (da, stvarno pada) na časovima. Držim je kao da će se svakog momenta sručiti na svesku ispred. Valjda još uvek ne mogu sasvim da se prilagodim. Dobili smo neke toliko dosadne predmete, poput logike sa etikom, što dođe kao filozofija, a o profesoru filozofu ne moram ni da vam govorim, pretpostavljam da sve razumete (misli da se po tabli piše prstima umesto markerom). Još uvek učimo nove lekcije, mada polako počinju da nam najavljuju kontrolne i odgovaranja, što je i bilo očekivano. Ja sam u sredu dežurna i vrlo sam srećna zbog toga, s obzirom na to da nam je sreda, bar po časovima, jedan od najgorih dana!

Uspešna sam po pitanju hrane koju unosim u sebe. Očekivala sam da ću već prvog dana škole poleteti za ogromnim parčetom pice, pomfritom ili big čipsom, ali držim se. Od 20. jula brojim kalorije (sorry mama) i opsednuto pazim šta jedem. Ako kažem koliko sam smršala, mama će me ubiti, ali ja sam sada zadovoljna time kako izgledam. I ponosna sam na sebe zbog ova dva meseca. :)


Pre otprilike dve nedelje sam bila u BIG-u i kupila sam neke nove stvarčice za jesen - zimu. Najviše stvari sam kupila u New Yorkeru, nekako mi se izbor stvari tamo najviše dopada. Planirala sam da vam ubacim neki outfit post i biće sigurno, samo da nagovorim nekoga da me fotografiše, a i da nađem dovoljno vremena.

Ove nedelje sam nekako posebno raspoložena za eksperimentisanje u kuhinji. Stalno sam nešto pravila, pronalazila neke interesantne recepte, pa nemojte da se iznenadite ako na blogu malo češće počnem da izbacujem recepte, trenutno sam u tom fazonu. :)

Poslastica sa kokosom, nešto između sladoleda i pudinga. Super je, brzo se pravi i uskoro ću vam pisati o tome.
Do sada nisam kupovala Cosmopolitan i sasvim slučajno sam ga uzela dok sam kupovala nešto drugo u prodavnici. Nije tip časopisa koji ja najviše volim da čitam, jer nisam preterani ljubitelj mode, ali može štošta interesantno da se pročita.

 
Napisala sam novi tekst za Famozu. Možete da ga pročitate OVDE. Pisala sam o tome kako možete da uštedite novac. Nadam se da će vam moji predlozi bar delimično pomoći, jer i ja tako radim, pa uvek sebi mogu da priuštim po neku sitnicu. Trudiću se da moji tekstovi na Famozi izlaze na svake dve nedelje.

Da ne zaboravim - moja drugarica je (konačno) otvorila svoj kanal na YouTubu. Ona je veliki ljubitelj šminke i kozmetike i ima želju da stvarno uspe u ovome, pa bi joj značilo kada biste je zapratili i pogledali njen prvi video. Biće redovna i biće mi stvarno drago ako uspe u ovome što radi.
 Njen prvi, uvodni video, pogledajte OVDE.

Primetili ste da ovaj post nosi naziv #mylife i svi sledeći postovi ove tematike će biti označeni isto, prosto kako bi i vama i meni bilo lakše, kako bi svi postovi bili klasifikovani i kako bi lakše mogli da odlučite šta želite da čitate. Kliknete na oznaku i pojave vam se svi postovi na ovu temu. :)

Da li je i vama već počelo ludilo u školi?
 Kako se opuštate u pauzama od učenja ili generalno u vremenu za sebe? 

 Želim vam lep vikend!

  • Share:

You Might Also Like

26 коментара

  1. Sviđa mi se to što deliš postove na različite kategorije, dosta je lakše. Volim tvoj blog i željno iščekujem svaki tvoj sledeći post, ali me uvek fasciniraš food postovima, moram priznati. Ni ja nisam nešto oduševljena Cosmopolitanom, ali može da prođe. Pročitaću tekst i pogledaću uvodni video tvoje drugarice, obavezno.

    Kad smo već kod uvoda, otvorila sam blog i napisala uvodni post, koga zanima neka poseti moj blog:
    bluebaby204.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post :) Odmah idem da pročitam tvoj tekst na Famozi :D
    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Drugi tjedan moje škole je prošao naporno + vrućine nas ubijaju! :/ Tekst na Famozi je odličan isto kao i post. ♥

    http://sarahmakeupp.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Super post ♥! Iako sam ja tek 7. razred, ludilo u školi je već počelo, a polako počinje i bombardovanje kontrolnim zadacima, tako da ove dane koristim da se malsimalno opustim, jer mi predstoji puuno učenja :/. Što se tiče recepata, jedva čekam da počneš da ih pišeš, obožavam da eksperimentišem u kuhinji i svaka nova ideja dobro dođe :). Tekst za Famozu je super, i ja primenjujem slične savete :).

    ОдговориИзбриши
  5. Jako je lepo što isprobavaš nove recepte.Nekih mesec dana sam brojala kalorije ali je preiš stresno jer bukvalno ceo dan provedem radeći vežbe kako bih ih potrošila.U školi jeste ludilo,tačno se osećam kao da ću proključati.Tekst na Famozi sam pročitala.Što se tiče filozofije (logika sa etikom) šta se tu uči? Iščekujem sledeće postove iz ovakve rubrike jer se nadam da će da opuštaju.

    ОдговориИзбриши
  6. Meni je ova,a i prosla nedelja takodje bila jakoo naporna.
    Pogotovo kad sam druga smena, nisam objavila post nedelju dana i vise :(.
    Ove vrucine su zaista nenormalne,plus sam se ja pojavila jedina u skoli u dugackim rukavima juce :D. Nazalost ni ovim vikendom se ne mogu proslaviti,jer vec pocinju odgovaranja i kontrolni :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ljubomorna sam,ljubomorna i ljubomorna ! Anja,sutra je meni radna subota i idem u skoluuu! Sve u svemu post je zaista odlican! Ja vec imam 1000 kontrolnih na vidiku !

    ОдговориИзбриши
  8. Jako lep post.Svidja mi se se ova rubrika,i jedva cekam njen sledeci post.Procitala sam tekst na Famozi i prosto je savrsen...Takodje volim da eksperimentisem sa receptima,i drago mi je da i ti to radis...Volela bih da napises recepte <3 :-)!Odlicnoo :-)!

    perfecthigh136.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. I nama je vec pocelo ludilo u skoli, a o vrucinama da i ne govorim. Ja prosto ne mogu da naviknem sebe na zdravu ishranu, tako da imas moje cestitke. Super su slike i post Anja. ♥

    ОдговориИзбриши
  10. Divan post, draga! Kad budeš imala vremena, molim te napiši na blogu recept za poslasticu za kokosom, jer izgleda veoma ukusno!

    imperfectionisbeauty6.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Super post, Anja! Slike su preslatke, ono sa kokosom izgleda lepo, samo što ja ne volim kokos! :D
    Želim i ja tebi lep vikend! ❤

    Novi post > milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Uvek uživam u postovima u kojima neko iznosi svoja dešavanja tokom nedelje i slično, pa mi se tvoj post jako dopao. Sjajno si sve napisala, kao i uvek.❤ Kod nas još uvek nisu počeli sa testovima i ispitivanjima jer smo prva godina, pa se još uvek upoznajemo, ali ne sumnjam da će uskoro početi. Trenutno imam dosta slobodnog vremena jer nemam previše gradiva za učenje i volim da to vreme iskoristim za prelistavanje časopisa uz melodiju omiljenih pesama i čitanje postova, gledanje videa na Yt... :) Želim i ja tebi lep vikend! ❤

    http://aleksandrasmagicalworld.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  13. Kod nas su isto ogromne vrućine, užas! Jedva cekam outfite sa novom odjećom, a i recepte iz kuhinje. Odličan post Anja, uživaj u vikendu. :-)

    http://ivalifestyle.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  14. Predivno si napisala post.....sasvim se slazem vrucine su ogromne i jedva se prati na casu!Slike su sjajne ;)
    Novi post --- http://sofija1837.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  15. Odličan post Anja, svaki dan imaš sve bolje i bolje ideje, super zaista. ♥♥

    ОдговориИзбриши
  16. Anja ovo je predivan post, a isto važi i za fotografije! :) Ja sam ove godine pošla u prvi razred srednje, i da, ove tri nedelje su prosle kao kad pucnes prstima. :)
    Moram da probam ovo sa brojenjem kalorijaa, jer ce me brza hrana u skoli unakaziti. :D

    Novi post je na blogu --> shineperfection.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  17. Divna nova rubrika! I ja se tako često ponadam da će u sledećem busu biti manja gužva, ali se skoro uvek pokajem. Temperature su užasne, jedva sam izdržala ovu nedelju kada idemo popodne u školu... Kod mene su kontrolni i odgovaranja počela još početkom nedelje, ali šta da se radi. :) Što se tiče zdrave ishrane-bravo! I ja se trudim da ostanem na zdravom. Samo pazi da ti mršavljenje ne pređe u opsesiju.. Saveti na famozi su odlični, a tvoja drugarica mi je baš simpatična. ♥

    ОдговориИзбриши
  18. Meni je filozofija bila najdosadniji predmet u srednjoj! :D Bilo mi je interesantno ovo što si napisala za mamu i ishranu, i kod mene je ista priča. :)

    ОдговориИзбриши
  19. Odličan post Anja! Danas je bilo stvarno vruće.. Ovo mi je već druga nedelja kako ništa ne jdem slatko, trudim se da se hranim zdravo. :)

    http://saveti81.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  20. tako sam i ja brojala pa dosla do toga je moj moje stene imalo skoro vise kila od mene
    DOSLA SMA DO ANOREKSIJE PAYI SE POSLEDICNE YNAJU BITI UYASNE KAO SE UOPSTE I IZVUCES JA SAM IMALA ABNORMALNE SRECE ALI MZODA TI NECES PAZI SE.
    inc yasto oces da smrsas jbt nemas ni dupeta nije lepo biti daska=

    ОдговориИзбриши
  21. inc ovo nije hejt smao ne ylim da upropastis yivot sebi i svojo porodici ti si divna i prelepa cura sa velim darom ya pisanje i nemoj to upropastiti ybog kalorija nadam se d anije yvucalo kao hejt yalim ti smao dobro♥
    anonima od gore

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma nisam ja to shvatila kao hejt, znam da ovo pišeš iz dobre namere i hvala ti na tome :) Samo sam se preko raspusta, dok sam bila na odmoru, dosta ugojila. Imala sam čak 6 kg više nego inače. Sada sam smršala nekih 7 kg i ponovo sam na staroj kilaži. I sada se ja hranim sasvim okej, samo pazim da jedem što zdraviju hranu. Imam i doručak i ručak, samo večeru izbegavam. Neću još dugo tako, ali nisam želela da jedem kao i do tada, jer sam zaista preterala u jednom momentu :/

      Избриши
  22. Nice post!!!
    Would you like to follow each other? let me know...
    Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
  23. Već neko vreme pokušavam sa tom zdravijom hranom, ali kada za vikend odem kod bake i deke, pa iznesu pun sto svega i svačega, ne mogu da ne jedem, jesam se ugojila malo, ali ne vidim nikakvo pogrošanje na sebi, tako da je okej. Post je bio odličan, uživala sam čitajući ga. Ove vrućine ubijaju, a najgore je što moramo ići u školu u farmericama koje kasnije budu potpuno mokre, uf.

    Poseti i moj blog i ako ti se dopadne, postani njegov čitalac: smoothieglam.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  24. Odličan post. Obožavam ovakve da čitam :)
    Hoću recept za tu poslasticu od kokosa ☺ izgleda kao griz mada obožavam kokos tako da mislim da će mi se dopasti :)
    Radujem se tim outfit postovima, baš bih volela da vidim šta si novo kupila :)
    I meni isto nedelje baš brzo prolaze, ni ne okrenem se - ono već petak.
    Meni je četvrtak najgori dan :( blago tebi, ove nedelje si pošteđena najgoreg dana,haha :D
    Tekst na famozi je super, jesi li ti pročitala moj? ☺

    Girly world

    ОдговориИзбриши